Menu

De technicus over elektronica


Over ons

De technicus over elektronica

Hallo iedereen! Mijn naam is Mohammed, ik ben al enkele jaren een echte techneut en technicus op gebied van elektronica. Toen ik in Antwerpen mijn middelbare studie heb afgerond ben ik meteen op zoek gegaan naar een richting in het hogere onderwijs waarbij ik mijn kennis zou kunnen uitbreiden. Geluk bij geluk bestonden er verschillende takken in deze richting waarvoor ik kon kiezen. Uiteraard ben ik dan ook verder gegaan met een diepgaande opleiding elektronica. Omdat techniek niet stilstaat en we dit vaker nodig hebben dan we denken, zal ik jullie via dit blog op de hoogte houden van de meest uiteenlopende zaken. Heel veel leesplezier en hopelijk vinden jullie hier voldoende inspiratie!

Recente artikelen

Koelkasten: Waar je op moet letten bij aankoop van een koelkast
7 september 2020

Als het om een nieuwe koelkast gaat, moet je alles

Bij printplaat assemblage komt veel kijken
21 oktober 2019

Voordat er voor een printplaat een assemblageproce

Allround instalatiebedrijf inhuren
4 januari 2018

Installatiebedrijf oproepen Ben je bezig met een b

LEDverlichting: kiezen voor led schijnwerpers
30 augustus 2017

''Light Emitting Diode'', oftewel led, is een diod

Archief

Koelkasten: Waar je op moet letten bij aankoop van een koelkast

Als het om een nieuwe koelkast gaat, moet je alles meten. Begin eerst met waar de koelkast zal staan. Zorg ervoor dat de deur geen muur of kast raakt. En zorg ervoor dat je wat extra ruimte overlaat - minimaal een centimeter rondom voor ventilatie. Kijk dan naar de aanloop route die de koelkast zal ingaan om in je keuken te komen. Deze kasten verschijnen niet op magische wijze.

Stijl
Bovenste vriezer - Je grootmoeder heeft er misschien zo een gehad. De vriezer bevindt zich boven het koelgedeelte. Hoewel ze er misschien ouderwets uitzien, kunnen dit soort koelkasten zeer efficiënt zijn. Over het algemeen zijn topvriezers het meest betaalbare type. Ook hebben ze door dit ontwerp vaak extra veel opslagruimte.

Ondervriezer
Er zijn er niet al te veel van op de markt, maar als je er een vindt die je bevalt, zijn ze goedkoper dan modellen met Franse deuren, met enkele van dezelfde voordelen.
Naast elkaar — Zoals de naam al zegt, staan de koelkast en de vriezer naast elkaar, zodat het grootste deel van uw voedsel op ooghoogte blijft. Als je grote diepvriespizza's, pannen met lasagne, soortgelijk breed voedsel wilt bewaren, zorg er dan voor dat de vriezerzijde voldoende ruimte heeft. Velen doen dat niet, en dit kan een probleem zijn voor bakkers die proberen een bakplaat in de vriezer te passen.

En dan is er breedte en diepte om te overwegen. Vaatwassers hebben allemaal dezelfde breedte. Wasmachines en drogers zijn er in slechts twee breedtes. Als het gaat om dit specifieke witgoed zijn er in een veelvoud van diverse afmetingen. Alle bovenstaande koelkaststijlen zijn verkrijgbaar in meerdere varianten qua breedte en hoogte. Dus zoals het spreekwoord luidt: meten is weten. Dan zijn er de modellen met de zogenoemde werkbladdiepte. Elk van deze kasten is ook verkrijgbaar in toonbankdiepte, die ondieper zijn dan een standaard koelkast. Het voordeel? Je krijgt een koelkast die exact bij de ruimte past, met een meer ingebouwde uitstraling. Het nadeel? Je betaalt wat meer en krijgt wat minder opslagruimte.

Opslag

Opklappen, uitschuiven en inklappen: veel schapmobiliteit zorgt voor een veelzijdige koelkast. De grootte van uw keuken en de eetgewoonten van jouw gezin bepalen hoeveel kubieke meter opslagruimte jouw koelkast nodig heeft. Hoewel de voetafdruk van de koelkast (d.w.z. de buitenbreedte en -diepte) mogelijk beperkt is vanwege uw keukenontwerp, zijn er kasten die veel gebruik maken van de ruimte en kasten die dat niet doen. IJsdispensers voor in de deur zijn bijvoorbeeld handig, maar ze nemen wel ruimte in die anders meer boodschappen zou kunnen bevatten.

Het aanschaffen van koelkasten is helemaal niet moeilijk. Zorg ervoor dat je weet waar je op moet letten en maak gebruik van de bovenstaande tips.